Op last van de GGD Noord- en Oost-Gelderland is het noodgebouw van de St. Jozefschool aan de Jan Stienstraweg in Winterswijk per direct gesloten na gezondheidsklachten van enkele leerlingen.

 

Het oude schoolgebouw van basisschool St. Jozef aan de Schoolstraat wordt op dit moment gesloopt om plaats te maken voor een nieuw gebouw. In afwachting van de nieuwbouw is de St. Jozefschool tijdelijk gehuisvest in de voormalige Beatrixschool aan de Jan Stienstraweg.

 

De leerlingen van de groepen 5 en 6 waren ondergebracht in een noodgebouw op het schoolplein. Ouders van enkele leerlingen hebben melding gemaakt van gezondheids­klachten (hoofdpijn, geïrriteerde slijmvliezen, luchtwegklachten, misselijkheid) van hun kinderen. Naar aanleiding van deze klachten hebben medewerkers van de GGD onderzoek gedaan in het noodgebouw. Zij hebben in het gebouw een chemische lucht waargenomen. Daarop heeft de GGD besloten het noodgebouw uit voorzorg per direct te sluiten om gezondheidseffecten bij kinderen en het personeel te voorkomen. De GGD verwacht dat de gezondheidsklachten verdwijnen wanneer er geen blootstelling meer plaatsvindt aan de stoffen in het gebouw. Als de ouders van de leerlingen nog vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de GGD (telefoon 088-4433000).

 

Het schoolbestuur heeft de ouders van de leerlingen dinsdagavond geïnformeerd over de sluiting van het noodgebouw. Woensdagochtend zijn de kinderen opgevangen in het speellokaal. De school en de gemeente Winterswijk hebben afgesproken dat de kinderen van groep 5 en 6 tijdelijk worden gehuisvest in drie leegstaande ruimtes in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein.

 

Basisschool St. Jozef valt onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van SKBG. SKBG is de overkoepelende organisatie van 16 basisscholen voor katholiek en oecumenisch basisonderwijs in Gelderland.