De politie heeft 14 oktober twee mannen van 22- en 25 jaar (zonder vaste woon of verblijfplaats) aangehouden voor het reizen zonder geldig vervoersbewijs en diefstal fiets. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

 

Rond 11.00 uur worden de twee mannen aangehouden op station Winterswijk (West) omdat zij zich recalcitrant hebben gedragen in de trein, nadat blijkt dat zij niet in het bezit zijn van een geldig vervoersbewijs.
Tevens had de 25-jarige een damesfiets bij zich. Ook de fiets wordt bij de aanhouding overgebracht naar het bureau. Hier blijkt dat de fiets van diefstal afkomstig is.

Nadat de 22-jarige weer in vrijheid is gesteld zien agenten hem rond 14.00 uur fietsen op een bruine herenfiets, merk Garelli over de Jaspersweg. Als de 22-jarige niet kan verklaren hoe hij aan de fiets komt wordt hij nogmaals aangehouden. Dit keer voor diefstal fiets.

De politie heeft de mannen voor verder onderzoek ingesloten. Het rechercheteam nog opzoek naar de eigenaar van de bruine herenfiets. De damesfiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaresse.