Beltrum – De Politie controleerde maandag 15 juli tussen 07.30 uur en 08.30 uur op de Zwarteweg in Beltrum op alcoholgebruik in het verkeer. 79 bestuurders werden gecontroleerd. Geen van de bestuurders bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

 

De Politie wil met deze controles de bestuurders bewust maken van het gevaar van restalcohol. De lever doet er 1 à 1,5 uur over om een standaard glas alcohol af te breken. De bestuurder is zich in de meeste gevallen hier niet van bewust. Het drinken van drie glazen alcohol verhoogt het ongevalrisico met 100%. Het verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt, bij een beginnend bestuurder 0,2 promille.

De Politie blijft deze controles in de toekomst uitvoeren om de verkeersveiligheid te vergroten.