Zowel het VSBfonds als het Fonds voor Cultuurparticipatie hebben besloten een serieuze bijdrage ter beschikking te stellen voor de voorstelling Symfonia, Steengroeve in Concert die op 8,9 en 10 augustus aanstaande word georganiseerd in de Winterswijkse groeve.De Stichting Steengroeve Theater is bijzonder ingenomen met de positieve belangstelling van beide fondsen. “Vorig jaar hebben we de voorstelling naar 2013 doorgeschoven omdat we onvoldoende zekerheid hadden over de financiële haalbaarheid van het enorme project. Ondanks de moeizame economische tijden blijkt ook het bedrijfsleven uit de hele regio van harte bereid het Steengroeve Theater te ondersteunen. “ meldt de organisatie verheugd.

Aan Symfonia, Steengroeve in Concert werken circa 240 mensen op het podium mee (metropool orkest, projectkoor, mannenkoor, solisten, acteurs, dansers en figuranten)  en 100 – 150  vrijwilligers in de organisatie. Velen zijn al maanden aan het repeteren op hun bijdrage aan het bijzondere evenement op deze uitzonderlijke locatie. Het word een boeiende mengeling van populair en klassiek, maar ook intiem of juist groots en bombastisch. Altijd met een theatrale saus in een uniek decor! Extra vrijwilligers zijn altijd welkom, dus als u zin en tijd hebt kunt u zich nog steeds aanmelden via www.steengroevetheater.nl

Op dit moment zijn de grondwerkzaamheden in de groeve vrijwel afgerond en gaat de opbouw van een indrukwekkend Colosseum beginnen.

De kaartverkoop loopt zeer voorspoedig. Wij adviseren u snel uw kaarten te bestellen indien u nog zelf de keuze wil hebben op welke avond u het liefst gaat. Kaarten á 27,50 zijn verkrijgbaar via www.steengroevetheater.nl en aan de kassa van Schouwburg de Storm.