Een mooi landschapsplaatje de Scholtenbrug de over de Whemerbeek, niets is minder waar. Inderdaad het ziet er idyllisch uit maar wie zich op de brug begeeft om veilig van de ene naar de andere kant van het park te gaan komt bedrogen uit.  Al tijden is de brug in verval, de zijkantplanken van de brug liggen los en zijn verrot en mors. Er groeit gras welig tussen het hout. De spijkerpinnen zitten los in de planken en komen op meerdere plaatsen omhoog. De naden tussen de planken worden met de dag groter en op meerdere plaatsen zijn het al echte gaten geworden.

Goed men heeft getracht de brug te repareren…. Nu liggen er twee planken midden in het loopgedeelte die boven op de al langer bestaande gaten getimmerd zijn. Menig een is er al over gestruikeld of bijna gevallen zeker in het donker. Zelfs deze reparatieplanken komen nu los. al  lopend over de brug maakt hij de bewegingen als of je over een hangbrug gaat.                            
Nu is er de Winkie week van 19 augustus tot 24 augustus dan is het park bij de Scholtenbrug verdeelt in tweeën.

Met als verbinding deze brug  een brug die zo gevaarlijk is dat er per dag stukken afbreken als er maar een enkeling over heen loopt. Wat gaat er gebeuren als er een paar honderd vrolijk rennende en spelende kinderen over heen gaan en dat meerdere keren per dag?

Dus niet wachten, niet oplappen maar nog voor Winkie een nieuwe veilige brug!