Kidany Kortschot uit Winterswijk is 8e geworden tijdens WorldSkills, het wk voor beroepen dat van 2 t/m 7 juli plaatsvond in Leipzig. Hij deed mee aan de wedstrijd Verpleegkunde. Team Nederland, met daarin Kidany en nog 23 andere Nederlandse wedstrijdkandidaten, is op de 15e plek geëindigd in een veld van 53 landen.

 

Directeur van Skills Netherlands, Jos de Goey, is erg trots op de prestaties: ‘Een 15e plek bewijst dat we op de goede weg zijn met het vakmanschap en met het ontwikkelen van vakwedstrijden die aansluiten op het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland.' Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, kwam naar de vakwedstrijden kijken en is trots op de kandidaten: ‘De deelnemers zijn helden en een voorbeeld voor andere jongeren'.

 

Het niveau van de wedstrijden ligt iedere WorldSkills editie hoger. Door een steeds betere voorbereiding stijgt het niveau van de Nederlandse kandidaten en weten we ons zeer goed te handhaven. In totaal streden meer dan 1000 jongeren op WorldSkills, variërend in beroepen als tuinaanleg, verpleegkunde en robotica.

 

WorldSkills bestaat sinds 1950, wordt elke twee jaar georganiseerd en is ontstaan om de waardering voor vakmanschap en de instroom in het beroepsonderwijs te vergroten. WorldSkills 2013 was de 42e editie en werd bezocht door ca. 200.000 bezoekers. Stichting Skills Netherlands coördineert de Nederlandse deelname aan WorldSkills. De deelname van Kidany Kortschot aan WorldSkills 2013 werd mogelijk gemaakt door ROC Midden Nederland.

 

Alle resultaten, video's en foto's vindt u op www.worldskills-team.nl. Volgend jaar vinden de Europese kampioenschappen, EuroSkills, van 1 t/m 5 oktober plaats in Lille.