Op 4 juli 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders van Winterswijk ingestemd met het voorstel de dienstverlening van het klantcontactcentrum (KCC) aan te passen. Met ingang van 1 augustus 2013 gaat de gemeente Winterswijk meer op afspraak werken. De openingstijden worden niet gewijzigd.

In het KCC wordt hard gewerkt aan het verder verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Centraal hierbij staat de verdere ontwikkeling van de afdeling Publiekszaken tot een volwaardig KCC. Het KCC is de eerste ingang voor burgers en bedrijven voor alle kanalen (balie, telefoon, schriftelijk, e-mail, internet, social media of persoonlijk). De receptie en telefoon zijn en blijven voor het KCC belangrijke communicatiekanalen voor het contact met de klant.

 

Door bezuinigingen en extra taken voor het KCC is in de afgelopen periode gebleken dat het in de praktijk steeds lastiger blijkt te zijn om zowel kwantitatief als kwalitatief de bezetting gedurende de openingstijden te garanderen. Om efficënter te kunnen werken, gaat het team Burgerzaken van de gemeente Winterswijk meer op afspraak werken voor bijvoorbeeld paspoort, rijbewijs, geboorteaangifte, uittreksels, et cetera. Het voordeel van deze nieuwe werkwijze is dat de klant zelf het tijdstip kan bepalen, hij de mogelijkheid heeft voor meerdere diensten tegelijk een afspraak te maken en er zeker van kan zijn dat de (aan)vraag direct door de juiste medewerker in behandeling wordt genomen.

 

Met ingang van 1 augustus 2013 wordt de nieuwe werkwijze ingevoerd. De dienstverlening op de ochtenden, de maandagmiddag en de maandagavond blijft gelijk. Een afspraak maken is dan niet nodig. Op de middagen is de receptie gewoon geopend. Klanten kunnen altijd terecht voor informatieaanvragen en het ophalen van bijvoorbeeld een rijbewijs of paspoort. Voor overige burgerzakendiensten moeten klanten op de middagen  een afspraak maken.  Dit kan via de website www.winterswijk.nl, per e-mail via gemeente@winterswijk.nl, telefonisch via (0543) 543 543 of persoonlijk bij de receptie.

 

Dienstverlening met ingang van 1 augustus 2013

Met ingang van 1 augustus 2013 is de dienstverlening van de gemeente Winterswijk als volgt:

·         Maandag van 12.00 uur tot 19.00 uur vrije inloop;

·         Dinsdag tot en met vrijdag vrije inloop van 9.00 uur tot 13.00 uur. Op afspraak van 13.00 uur tot 17.00 uur;

·         De receptie is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur;

·         Telefonisch is de gemeente Winterswijk dagelijks bereikbaar van 8.00 uur tot 17.00 uur;

·         Geboorteaangifte blijft op afspraak.