Op 9 augustus wordt voor het eerst sinds jaren weer een braderie georganiseerd in het centrum van Winterswijk. Van 14.00 tot 21.00 uur staan in alle winkelstraten marktkramen. Op de Markt (noordzijde) wordt van 20.00 tot 24.00 uur het ‘Wenters Muziekspektakel’ georganiseerd.

De organisatie van de braderie ligt in handen van Niek Oonk, marktkoopman van Broon Dierbenodigdheden. “Ik vond het zo jammer dat er de afgelopen jaren geen braderie meer werd georganiseerd in Winterswijk. Een braderie brengt altijd een bepaalde gezelligheid met zich mee. Zeker in het toeristenseizoen is een braderie een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van activiteiten. Vanuit het OFCW kreeg ik direct steun om de braderie in Winterswijk opnieuw op te gaan zetten. In eerste instantie voor één dag, maar misschien in de toekomst wel meerdere dagen”, aldus Niek Oonk.

Programma braderie
De braderie is zo opgezet dat alle winkelstraten mee doen. Niek vertelt: “Alle winkeliers kunnen een kraam huren om voor hun winkel te zetten. Daarnaast kunnen ook externe partijen kramen bij ons huren. Zo ontstaat een mooi gevarieerd aanbod aan producten. Daarnaast zijn er ook enkele straten die een bepaald thema hebben. Zo wordt in de Torenstraat een boerenmarkt georganiseerd door Boerengoed. De Meddosestraat organiseert een handwerk-, kunst- en muziekmarkt en in de Ratumsestraat is een rommelmarkt en een kleedjesmarkt voor kinderen. Daarnaast is er een extra warenmarkt en aan de noordzijde worden verschillende gymdemonstraties gegeven. Voor de kinderen is er een entertainmentprogramma met Sevi en Sevelien, clowns en een springkussen. In de straten is livemuziek van Ben the Banjoman en een dweilorkest.” De Smaakmakers organiseren ‘s avonds van 20.00 tot 24.00 uur het "Wenters Muziekspektakel" met in het voorprogramma "90 Something" en als hoofdact "The Jointhorses".