Op maandag 1 juli is in een bijzondere ledenvergadering de Vereniging Bedrijfs- en Verenigingskegelen Winterswijk opgericht. De Winterswijkse topkegelaar Ben Woordes is met algemene stemmen tot voorzitter gekozen. De Vereniging gaat de organisatie Bedrijfs- en verenigings kegelcompetitie organiseren, zoals die al 30 jaar wordt gehouden op de kegelbanen van Kegelcentrum het Wieskamp.

Door het oprichten van een vereniging wil het bestuur de continuïteit waarborgen van deze bloeiende competitie. Met 7 bestuursleden is het bestuur geheel gevuld. Het gehele bestuur is met algemene stemmen gekozen en bestaat uit: Ben Woordes (Voorzitter), Wim Meerdink (penningmeester), Henk Navis (secretaris en wedstrijdleider), Erwin Grevink, Sven Tervoert, Gerrit Hendriksen en Jan Kobus.

De bedrijvencompetitie bestaat dit jaar 30 jaar en heeft in al die jaren onder de kundige leiding gestaan van Henk Navis. Om te zorgen voor continuïteit is ervoor gekozen de competitie tot een vereniging met een bestuur te maken. Het bestuur is zodanig ingericht dat iedereen elkaars taken kan overnemen. Henk Navis blijft de toernooileider zal ook het komende jaar, nu ondersteund door het bestuur, zorg dragen voor het organiserende gedeelte rondom de competitie.

Deze kegelcompetitie is gericht op verenigingen en bedrijven die met vijftallen kunnen meedoen, om op deze manier een leuke en ontspannen avond voor (personeels-)leden te organsieren. De competitie heeft een unieke telling, waardoor ook beginnende kegelaars kans hebben om te winnen. Er wordt gescoord op basis van de gemiddelde score van het seizoen ervoor. Nieuwe kegelaars krijgen een vaste (lage) basisscore. Men scoort pluspunten of minpunten (plushout of minhout in kegelaarstermen) als men boven of onder het vastgestelde gemiddelde gooit. Voor geoefende kegelaars is daarom het gemiddelde hoger als voor beginnende kegelaars. Hierdoor maakt iedereen kans op een plek in de finale. De competitie gaat over 6 ronden, elk vijftal moet dus 6 keer per seizoen gooien. De kosten zijn € 17,50 per vijftal per kegelavond. Op dit moment is de inschrijving voor het seizoen 2013 – 2014 geopend. Bedrijven of verenigingen die meer informatie willen over deze leuke competitie kunnen bellen met Kegelcentrum het Wieskamp of mailen: kegelen@wieskamp.nl