In natuurzwembad het Blauwe Meer in Dinxperlo zijn blauwalgen aangetroffen. Daarom stelt de provincie Gelderland een negatief zwemadvies in voor de plas. Blauwalgen kunnen giftig zijn en onder andere huid-, maag- of darmklachten veroorzaken. Vanwege de grote hoeveelheid blauwalgen wordt afgeraden te zwemmen in het natuurzwembad.

Contact met de algen, zoals door spelende kinderen, moet vermeden worden. Er is nog geen zicht op hoe snel de kwaliteit van het zwemwater zal verbeteren. Zodra er weer gezwommen kan worden bij het Blauwe Meer wordt dit op het bord ter plaatse aangegeven.

Actuele informatie
Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:
– zwemwater.nl
– gelderland.nl/zwemwater
– de teletekstpagina's van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)
– NOS teletekstpagina 725

Provincieloket
Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8:30 tot 16:30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar provincieloket@gelderland.nl.