Deze zomer organiseert de VVV in samenwerking met de Venemansmolen opnieuw een activiteit voor kinderen, namelijk het project “Haal je molenaarsdiploma”. Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 13 juli, zondag 28 juli en zaterdag 10 augustus 2013.
Per keer kunnen maximaal acht kinderen van 5 t/m 12 jaar deelnemen aan het project. U kunt hen hiervoor opgeven bij het VVV-kantoor, Mevrouw Kuipers-Rietbergplein 1, telefoon: (0543) – 74 50 90. De kosten bedragen € 5,50 per kind.

PROGRAMMA

De kinderen (maximaal 8) worden om 13.30 uur ontvangen en draaien dan een middag op de molen mee. Elk kind krijgt een opdrachtenkaartje. De opdrachten voeren ze uit en deze worden afgetekend door de dienstdoende molenaar. Als de molenaar gaat koffiedrinken (rond 15.00 uur), krijgen de kinderen een glas drinken. Zij hebben dan ook even pauze. Direct na de pauze krijgen de kinderen een opdrachtenformulier met foto’s. Deze moeten ze zelf invullen. Deze opdracht wordt ook afgetekend op het opdrachtenkaartje. Aan het eind van de middag (rond 16.15 uur) ontvangen de kinderen een certificaat waarop staat dat ze hebben deelgenomen aan het project “Werken op een molen”. Om 16.30 uur is het programma afgelopen.