Op dinsdagavond 25 juni geeft RockPops, het leukste Rock- en Popkoor van de Achterhoek, een daverend Zomerconcert in Muziekcentrum Boogie Woogie in Winterswijk. Het pas opgerichte koor voor mensen met een verstandelijke beperking ‘Zo Gek Nog Niet!’ uit Lichtenvoorde verzorgt een gastoptreden tijdens deze bruisende feestavond.

Beide koren zingen voor een heel Goed Doel: het Dierencentrum Achterhoek. Het Dierencentrum kan alle steun gebruiken bij de hulp aan de vele dieren die in de zomermaanden door hun baasjes in de steek worden gelaten.

Iedereen die van zingen houdt is welkom en de toegang is gratis. De bezoekers kunnen een vrije gift doen ter ondersteuning van het Dierencentrum.

Het zomerconcert heeft als altijd een open, feestelijk en ongedwongen karakter. Zang-liefhebbers kunnen vanaf 19.30 uur binnenlopen en vanaf 20.00 uur wordt het concert geopend door presentator Wim Kuut, ook bekend van SlingelandFM. Daarna kan het publiek genieten van het optreden van RockPops. De Vocale Popgroep laat spectaculaire vijf- en zesstemige rock- en popsongs horen, waaronder  Living on a prayer van Bon Jovi, Killer Queen van Queen, We are the World van USA for Africa, Born to be wild van Steppenwolf en You raise me up van Josh Groban.

‘Zo Gek Nog Niet!’ zingt Nederlandse talige muziek, zoals Een beetje verliefd, Ik heb een heel apart gevoel van binnen en natuurlijk Oerendhard!
RockPops, opgericht in 2006, telt op dit moment zo’n 75 leden uit de hele Achterhoek. De Vocale Popgroep zingt Popmuziek met een accent op Rock en met af en toe ook een song uit een Musical of een swingende Gospelsong.

Er ligt informatie klaar voor degenen die lid willen worden van RockPops. Iedereen tussen de 16 en 80 jaar is welkom. RockPops is een bonte verzameling zangvogels van verschillend pluimage. Vrije Vogels, Huiverende Huismussen, Ruige Rockchicks, Nijvere Nachtegalen, Kakelende Kippen, Stoere Stormvogels, Fleurige Flierefluiters, Pronkende Paradijsvogels en Kwieke Kwikstaartjes zingen eendrachtig het hoogste lied! RockPops doet niet aan stemtesten, gebruikt geen notenschrift, geen danspasjes of koorkleding, maar wel aan enthousiasme en uitstraling. Het motto is: Plezier maakt kwaliteit!

RockPops maakt gebruik van Singergy, de zangmethode van Multi Mix Music. Met het oefenmateriaal (zangoefen-CD’s en songteksten) bereiden de leden zich thuis voor en gaat het samen repeteren heel eenvoudig. Er is direct een klinkend resultaat tijdens de oefenavonden. Voor de instrumentale begeleiding tijdens de repetities en optredens wordt gebruik gemaakt van professionele geluidsbanden.

RockPops start na de zomervakantie weer op dinsdagavond 3 september a.s. in de zaal van de voormalige dansschool Meijler, Korenstraat 9 in Winterswijk (vlakbij het Station). De zaal is vanaf 19.30 uur open, de repetitie is van 20.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de (altijd) openbare repetities.