Kom jij zaterdag 1 juni 2013 ook naar onze kinderboerderij? Dan vindt het kinderboerderijenweekend plaats. Tijdens dit weekend is er bij kinderboerderij Freriks van alles te doen, zoals de jaarlijkse kleindierenliefhebbers middag en het scheren van schapen.

 

Er is elk jaar een ander thema voor het kinderboerderijenweekend. Dit jaar is het thema "Wat eten wij?". Over voedsel van de dieren, maar ook over onze voeding. Want veel van ons eten wordt op de boerderij geproduceerd. Op de kinderboerderij kun je hier van alles over leren. Niet alleen tijdens je bezoek, maar ook thuis. Want thuis zal je ontdekken dat je er in de koelkast en andere kastjes allemaal producten te vinden zijn die van de boerderij afkomen. Eieren komen van de kippen, graan komt van het land en vlees van de koeien en varkens. Het is dan niet alleen interessant om erachter te komen wat dieren eten, maar natuurlijk ook wat wij eten van de dieren!
 

Dit jaar wordt het weekend voor de 20e keer georganiseerd op initiatief van de vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. Dit weekend draait het om de kinderboerderijen. Zij presenteren zich gezamenlijk, maar ieder op hun eigen manier, aan het publiek. Dit doen ze met diverse activiteiten rondom dit thema.

Kinderboerderij Freriks in Winterswijk doet ook mee aan dit weekend. Op zaterdag 1 juni organiseert kinderboerderij Freriks de volgende activiteiten: Aanwezige keurmeesters geven u uitleg over niet alledaagse rassen uit de verschillende diergroepen (Serama's, Naakthals hoenders, Rex Dalmatiners, Thuringer Snipduif, etc).  Ook komt deze middag de schaapscheerder langs om de schapen van hun dikke winterjas te verlossen.

De kinderboerderij is geopend van 13.30 uur tot  17.00 uur en de entree bedraagt een vrije gift.