PLUS biedt vanaf vandaag als eerste en enige supermarkt Groentefriet. Het eten van groenten was nog nooit zo lekker, leuk en aantrekkelijk."Wat willen jullie eten?" "Frietjes!!!" roepen veel kinderen dan in koor. Terwijl de groenten op het bord maar mondjesmaat naar binnen gaan. Dit was niet anders bij de zoon van voedingstechnoloog Marc van Hulst. Zo kwam hij op het idee
   

om groenten in de vorm van een frietje te maken. Zijn Groentefriet is gemaakt van gepureerde wortel, maïs, witte bonen en een uitgebalanceerde mix van kruiden en specerijen. De frietjes zien er uit als gewone friet: lekker bruin en krokant van buiten en egaal en glad van binnen. En ze smaken net zo lekker!

Met één portie krijgen kinderen al meer dan 50 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast is Groentefriet rijk aan eiwitten en een bron van vitaminen en mineralen. Groentefriet bevat bovendien juist minder koolhydraten, geen toegevoegde suiker en kunstmatige stoffen. Het kan prima zonder zout gegeten worden. Zo sluit Groentefriet helemaal aan bij een gezonde levensstijl, ook voor volwassenen. Het past in het voedingsadvies van twee ons groenten per dag. Niet voor niets mag Groentefriet het ’Gezondere Keuze’ Vinkje voeren. Het Vinkje wordt ondersteund door het Voedingscentrum.