Op zondag 26 mei is er tijdens de koopzondag in Winterswijk van alles te doen. Zo is er een hobbybeurs, een Korenfestival, een oldtimershow en er is weer extra warenmarkt. Ook kunnen bezoekers van mei t/m september tijdens de maandelijkse koopzondag een koetsrit maken door het centrum. Alle reden dus om op 26 mei naar Winterswijk te gaan! 

In de Meddosestraat laten meer dan 25 hobbyisten hun creaties zien. Knutselmaatje Maria Maree is er natuurlijk met een kraam met leuke acties op het gebied van brei- en haakgaren, DOT geeft een impressie van hun workshops, MILA is er met papier en ander materiaal voor kaarten maken en STEPS met leuke zomershirts. Verder vindt u op deze gezellige markt: handgemaakte poppen van stof, handgemaakte kaarten, kleding, gebreide en gehaakte knuffels, baby- en kraamkado’s, tekenen en schilderen, bloemstukken, glaskralen, decoraties van fietsbanden, houten tuinartikelen en buitenthermometers en een poffertjeskraam..

Smartlappenkoor Hollands Glorie bestaat dit jaar 8 jaar en  organiseert daarom een groot korenfestival in het centrum. Er doen koren uit Aalten, Barchem, Bemmel, Gennep, Lichtenvoorde, Velp mee. De koren verzorgen optredens op diverse locaties in het centrum. Ook Hollands Glorie verzorgt een optreden. Het festival begint om 13.00 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten op de markt met een grote finale van alle koren samen. Hollands Glorie hoopt dat dit een jaarlijks terugkerend festijn gaat worden.

Hobby’s van geheel andere orde zijn er op de markt rondom de Jacobskerk, grenzend aan de Meddosestraat. Daar komen de leden van de Winterswijkse Oldtimer Club met hun mooie oldtimer-auto’s bijeen als eindpunt van hun gezamenlijke rit die dag. Tussen 12 en 13 uur strijken rond de kerk ook nog eens 70 oldtimerbromfietsen neer. Allemaal 25 jaar en ouder en van alle bromfietsmerken. Bromfiets-Toertochten.nl organiseert die dag een toertocht voor alle merken oldtimer bromfietsen door de mooie omgeving van Winterswijk.

Van mei t/m september kun je het winkelcentrum van Winterswijk wel op een hele bijzondere manier leren kennen. Namelijk per koets. Vanaf een speciale halte op de Markt verzorgt de menvereniging Oud Gerij koetsritjes van ongeveer 15 minuten. Je kunt je op deze manier ‘in stijl’ van de ene kan van het centrum, naar de andere kant laten brengen. Kosten per ritje: volwassenen €2, kinderen € 1.