Zes Nederlandse en twee Belgische protestantse kerkgenootschappen nemen op 26 mei een nieuw liedboek in gebruik, ook de Protestantse Gemeente en Doopsgezinde Gemeente van Winterswijk. De introductie van het liedboek gaat in Winterswijk gepaard met een liedboekfestival. Het festival bestaat uit drie activiteiten. Zondagochtend 26 mei is er om 10 uur een feestelijke gemeenschappelijke dienst in de Jacobskerk op de Markt.

In deze dienst zal voor het eerst uit de nieuwe bundel worden gezongen. Voorganger is ds. Chris de Jonge, medewerking wordt verleend door de Jacobscantorij en de organisten van de PGW. ’s Avonds om 19 uur is er een KOM-dienst in de Zonnebrinkkerk. Aan deze zangdienst werken o.a. mee ds. Theo Parmentier en de PGW-band.

Het liedboekfestival wordt afgesloten met een Sing-in op zaterdagmiddag 1 juni van 14.00 tot 16.30 uur in de Jacobskerk. Tijdens deze inloop-zangmiddag wordt kriskras uit de nieuwe bundel gezongen. De middag is vrij toegankelijk. Aan de Sing-in wordt onder andere meegewerkt door het gemengd koor HZW en de Zonnebrinkcantorij. De middag wordt om 16 uur besloten met een korte Taizé-dienst.