Met het hijsen van de VVV vlag en de 100% Winterswijk vlag hebben wethouder Gert Jan te Gronde en Ilse Saris als voorzitter van de Stichting Winterswijk Marketing de nieuwe VVV vestiging in Winterswijk officieel geopend. Daarmee heeft Winterswijk nu weer een officieel informatiepunt voor toeristen en inwoners op het gebied van recreatie en vrijetijdsbesteding. De VVV maakt onderdeel uit van de stichting Winterswijk Marketing en wordt gerund met een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers.

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 26 maart jongstleden is Winterswijk Marketing licentiehouder bij VVV-Nederland. Daarmee heeft Winterswijk na een periode van 8 maanden weer een volwaardige VVV vestiging. Betty Wassink van Winterswijk Marketing vertelt: “Vanaf december hadden we al een tijdelijke voorziening – het TRIP – maar we zijn nu erg blij dat we weer een volwaardige VVV zijn. We hebben een breed assortiment aan lokale en regionale fiets- en wandelroutes en informatiebrochures over activiteiten, mogelijkheden voor dagrecreatie en accommodaties. Daarnaast kunnen mensen nu  ook weer bij ons terecht voor VVV-cadeaubonnen, Nationale Dinercheques en bioscoopbonnen. Ook zijn we momenteel hard bezig om de website www.vvvwinterswijk.nl te vullen. We hopen de website binnenkort weer in de lucht te hebben. Wat we niet meer hebben is ANWB- artikelen. De ANWB heeft besloten om in Winterswijk geen verkooppunt meer te willen hebben.”

 

Samenwerken aan promotie Winterswijk

VVV Winterswijk is een onderdeel van de stichting Winterswijk Marketing. Ilse Saris – voorzitter van de stichting – zegt hierover: “Met het oog op teruglopende financiële middelen waren we al een tijd aan het kijken naar een betere samenwerking tussen Winterswijk Marketing en VVV. Binnen de verschillende besturen van betrokken partijen was er snel commitment om beide organisaties samen te voegen. Er is in de afgelopen tijd veel werk verzet, maar we zijn er nog niet. We moeten blijven investeren in samenwerking. Alleen samen kunnen we Winterswijk op de kaart zetten. Wethouder Gert Jan te Gronde vult haar aan: “De samenvoeging van VVV en Winterswijk Marketing is een gouden greep. We hebben in de afgelopen periode wel goed nagedacht over de vraag of we weer een volwaardige VVV wilden in Winterswijk. En het antwoord is ja. VVV is nog steeds een sterk merk. De samenwerking tussen Winterswijk Marketing en VVV kan alleen maar een succes worden. Samen staan we nog steviger. Ook in de Achterhoek. Net als dat we hier dingen samen doen, moeten we dat in Achterhoek verband ook. Daarom werken we ook nauw samen met de Stichting Achterhoek Toerisme als het gaat om de promotie van de Achterhoek.”

Speciale openingsaanbiedingen

Ter gelegenheid van de opening heeft de VVV twee speciale openingsaanbiedingen. Voor de liefhebbers van fietsen en streekhistorie is de fietsroute de Krosenbrinkroute in de aanbieding van € 8,90 voor € 3,95. De aanbieding is geldig zo lang de voorraad strekt. Daarnaast krijgt u bij aankoop van een Falk-VVV fietskaart gratis het magazine route.nl ter waarde van € 3,95 cadeau. Ook hier geldt: op is op!

 

Openingstijden VVV

De VVV is gevestigd in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1. Het telefoonnummer van de VVV is (0543) 745 090. De VVV is geopend van maandag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Iedereen is welkom om een keer een kijkje te komen nemen!

Ilse Saris en Gert Jan te Gronde hijsen de vlaggen onder toeziend oog van de vrijwillgers van de VVV.