De komende weken vragen een aantal van de Nederlandse oorlogsmusea en herinneringscentra opnieuw aandacht voor het behoud van documenten en objecten uit de tweede Wereldoorlog en Nederlands Indië. Helaas wordt er nog dagelijks interessant materiaal weggegooid door onwetendheid of omdat men niet weet wat er mee te doen. Al dat materiaal kan in de musea vaak prima gebruikt worden in de presentaties of voor mogelijke exposities. Het Achterhoeks Museum 1940-1945 in Hengelo Gld. Bronckhorst is al jaren actief in het verwerven en behouden van allerlei materiaal.

 

Na de eerste aankondigingen is er al wat materiaal ingeleverd bij het museum. We zijn blij verrast met een penning en documentatie van een van de mannen van het Dutch National  Battallion. Een groep Achterhoekers die met het eerste Canadese leger mee optrokken. Ook een aantal zaken van de vrijwillige Landstorm uit Hengelo Gld. van voor de oorlog waaronder een mooi hoofddeksel en een sabel.

De musea doen een beroep op iedereen om nog eens goed te kijken of na te denken of er nog iets op zolder, in de kelder of in de schuur ligt waar u eigenlijk niet goed weg mee weet.

Neem geheel vrijblijvend contact op met een van de musea, voor Gelderland kan dat bij het Achterhoeks Museum 1940-1945 Marktstraat 6, 7255 CA Hengelo Gld.
0575-463942 of mail naar info@museum40-45.com   www.museum40-45.com

Speciale inname middag op vrijdag 10 mei A.s. Van 13 tot 17 uur.
De collectiebeheerder van het Achterhoeks Museum is dan persoonlijk aanwezig.