Eigenaar Mark van Dam van Schnitzelrestaurant Antoon heeft op dinsdag 7 mei een spaarrip ter waarde van €150,00 uitgereikt aan muziekvereniging Crescendo Ratum. Met het geld van deze spaarrip wordt uniforme bovenkleding aangeschaft voor de jongste jeugd van de vereniging, die speelt in de Samenspeelgroep. De nieuwe bovenkleding zal voor het eerst worden gebruikt op het jaarlijkse “buitenconcert” van de vereniging, welke op 29 juni zal plaatsvinden. Het bedrag is bij elkaar gespaard door gasten van Antoon, die middels een spaarkaart of bij feesten en partijen spaarrippen krijgen uitgereikt, welke ze via de site www.spaarrippen.nl  mogen verzilveren ten gunste van één van de projecten die er vermeld staan.

 

 

 

Het spaarrippensysteem is in 2012 door de eigenaren van Antoon geherintroduceerd. Gasten van Antoon krijgen een spaarkaart, waarop voor elke € 25,00 aan besteding een stempel wordt geplaatst. Een volle kaart is € 5,00 waard die ten behoeve van één van de ingediende projecten mag worden verzilverd. Ook gasten die een feest of partij geven bij Antoon krijgen een spaarrip. De waarde van deze spaarrip is 1% van het factuurbedrag. De spaarrippen kunnen ten gunste van verschillende doelen worden verzilverd. Zo kan er bijvoorbeeld gespaard worden voor een nieuw inventaris voor FC Winterswijk, maar ook voor nieuwe Nordic Walking stokken voor de Nordick Walking vereniging. Het goede doel van Antoon is de Stichting Nina, welke geld inzamelt voor onderzoek naar hersenstamkanker.

 

Clubs en verenigingen kunnen zelf projecten aanmaken, waarvoor gespaard kan worden. Deze wordt dan online gezet, waarna het project openstaat voor het ontvangen van de donaties. Zodra het streefbedrag is bereikt, wordt de cheque persoonlijk door de eigenaar van Antoon uitgereikt. De eerste 1% van het streefbedrag wordt door Antoon geschonken. Clubs en verengingen hebben in deze tijd steeds meer moeite om sponsoren te vinden en de eigenaren van Antoon hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het zo belangrijke en diverse verenigingsleven van de regio. Geïnteresseerde clubs en verengingen kunnen meer informatie krijgen op www.spaarrippen.nl

 

De nieuwe shirts van Crescendo zullen ervoor zorgen dat de Samenspeelgroep een mooie uniforme uitstraling krijgt. Deze samenspeelgroep is de jongste afdeling van Muziekvereniging Crescendo Ratum, waarin leerlingen die een half jaar muziekles hebben gevolgd, leren samenspelen en muziek maken. De jonge muzikanten merken dan dat ze heel goed naar zichzelf moet luisteren, voor de intonatie en zuiverheid. Ook leren ze dat kijken naar de dirigent en daarmee maat- en nootvast te blijven spelen erg belangrijk is. De groep is niet alleen een leuke ervaring voor de kinderen, maar stelt ze meteen in staat al iets van het verenigingsleven te proeven, in de hoop dat ze plezier hebben in het samen muziek maken en naar de oudere orkesten willen doorstromen. Het samenspeelgroepje heeft elk jaar twee vaste optredens; de Jeugd-voorspeelochtend en het kerstconcert. De groep staat onder leiding van Henrike Oonk- van der Veer en repeteert wekelijks in het Ratums gebouw. Meer informatie over Muziekvereniging Crescendo Ratum staat op www.crescendoratum.nl