Op zondag 19 mei, 1e Pinksterdag, vindt voor de 4e keer het ‘Over de Top festival’ plaats in Lichtenvoorde. Terrein van handeling is het Swite terrein aan de Hendrik Leemreizestraat 2. Het Over de Top festival is een belevingsfestival in een partydorpje met vijf thema-area’s. In de Coco Loco wereldbar kun je van de meest relaxte reggae- ska- en balkansounds genieten. In Hardrock Café Lichtenvoorde staat rock en metal op het programma. In de Jukebox kun je tot in de late uurtjes dansen op de (verzoek)platen uit alle decennia. Diepe basslines, euforische melodiën en beukende beats vind je in Area 5.1 want hier wordt er ongeremd gefeest op dance, techno en dubstep. Ook de kids kunnen zich de hele dag vermaken: springen op het springkussen, een workshop knutselen volgen en er komt een heuse goochelaar.

 

‘De Act Deurloop’n’, een act met lopende autodeuren, is een van de onderdelen van dit festival. Vijf autodeuren zijn omgebouwd tot rijdende autodeuren met 1 of 2 wielen eronder. Vanachter het autodeurraampje gaan jongeren hilarische typetjes uitbeelden.
Er is een lesautodeur, een politieautodeur met zwaailicht, een lurkautodeur met een sherrycan met ranja voor de kinderen eraan, een kliko autodeur met een haak waaraan een echte kliko hangt, een X Factor autodeur waarmee talenten worden geworven.
Met de autodeuren wordt over het festivalterrein gelopen en ter plekke op mensen gereageerd; een agent deelt bekeuringen uit, de vuilnisdeur ruimt de rommel op. De act speelt in op het moment, reageert o.a. op het publiek, en is dus zeker interactief te noemen. De act wordt vanaf 14.00 uur meerdere keren herhaald met steeds andere kinderen in de hoofdrol. Regisseurs zijn Mirjan Koldeweij (beeldende vormgeving) en Elly Janssen (drama/ theater en dans).

Organisatie:
‘De Act Deurloop’n is een project van Cultuurpact Achterhoek 2013 en wordt in opdracht van Cultuurpact Achterhoek uitgevoerd door het Servicepunt Amateurkunst Oost-Achterhoek samen met professionele regionale regisseurs.
Dit jaar zijn de drie Cultuurpactprojecten Keten, Aan het woord! Achterhoek en Taal & Teken inhoudelijk aan elkaar gekoppeld en te zien en te horen in alle deelnemende Cultuurpact gemeenten, en wel grotendeels binnen Cultuurzomer Achterhoek.

Met Cultuurpact zetten de provincie Gelderland, gemeenten en KCG zich samen in voor versterking van kunst en cultuur in de regio. Resultaat is dat met culturele organisaties bovenlokale projecten worden gerealiseerd voor een divers publiek en dat er meer aandacht is voor cultuurbeleid. KCG coördineert de werkzaamheden en zet daarbij haar kennis, ervaring en expertise in.

Zie www.cultuurpact.nl. Meer info over De Act: www.overdetopfestival.nl en www.cultuurzomer-achterhoek.nl