Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) doet dweilorkest De Eierjongens mee aan de achttiende editie van het ‘Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap’ in Groenlo. ‘We verheugen ons weer op een gezellige muzikale dag’, aldus voorzitter Danny Oonk.

‘Het is ieder jaar weer een hoogtepunt, het kampioenschap in Groenlo. Het is een goed georganiseerd evenement, dat door de gezellige sfeer altijd veel bezoekers trekt. Je kunt zien dat er veel voorbereiding in zit en die zit er voor ons ook in’, aldus Oonk. ‘Tijdens de voorbereiding wordt veel muziek uitgeprobeerd, gekozen en vervolgens worden deze nummers aan elkaar geplakt, om er een veelzijdige en aantrekkelijke muzikale set van 12 minuten van te maken. Want 12 minuten, dat is de tijd die ieder orkest krijgt om zich zo goed mogelijk te presenteren voor de drie verschillende jury teams die de dweilorkesten beoordelen in Groenlo.’

 

 

‘Koninginnedag speelt voor De Eierjongens altijd een belangrijke rol in de aanloop naar Hemelvaartsdag’, vertelt Oonk. ‘Al sinds jaar en dag verzorgen De Eierjongens de muzikale omlijsting van de Kinderspelen tijdens Koninginnedag in Winterswijk. Met goed weer is dit altijd een prachtige ‘happening’ met veel publiek. De ideale plek om de nieuwe set voor Groenlo uit te proberen. Want niet alleen de muziek is belangrijk, maar ook de show en de interactie met het publiek.’

Winterswijk doet overigens haar naam als ‘Gemeente waar muziek in zit’ eer aan. Naast De Eierjongens, die afgelopen jaar de 2e plaats wisten te behalen, is ook het Winterswijkse dweilorkest ‘Toontje ongeregeld’, dat afgelopen jaar 4e werd, dit jaar weer van de partij in Groenlo. ‘We gaan dit jaar voor een Winterswijkse top 2’, aldus een lachende voorzitter van De Eierjongens. ‘We wensen onze collega’s van ‘Toontje ongeregeld’ heel veel succes!’