Winterswijk – De politie heeft in Winterswijk drie mannen uit die plaats aangehouden. Zij worden verdacht van handel in harddrugs en zitten in voorlopige hechtenis. De politie kreeg de afgelopen periode meerdere signalen dat er in de Winterswijkse horeca geweldsincidenten hadden plaatsgevonden. De betrokkenen daarvan zouden vermoedelijk vaak onder invloed van harddrugs hebben verkeerd.

 

 

Gezien dit verontrustende signaal werd er een onderzoek gestart. De afgelopen week werden drie Winterswijkers (31, 32 en 33 jaar) in hun woning aangehouden. Zij worden verdacht van handel in harddrugs. Tevens vonden er doorzoekingen plaats en daarbij werden grote geldbedragen, enkele wikkels cocaïne en een plak hasj aangetroffen. Ook nam de politie een nepvuurwapen, een stroomstootwapen en een busje pepperspray in beslag.

In de woning van één van de verdachten was met de elektriciteitsmeter geknoeid. De energiemaatschappij heeft aangifte gedaan en de meter is verwijderd.

De drie verdachten zijn voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zitten in voorlopige hechtenis.