Op vrijdag 3 mei 2013 zal burgemeester Van Beem van Winterswijk het Historisch Informatie Punt openen in de Museumfabriek aan de Laan van Hilbelink 6 in Winterswijk (Tuuntehallen).Dit Historisch Informatie Punt was onderdeel van de bibliotheek in Winterswijk (Bibliotheek Oost-Achterhoek).

 

Omdat er na hun verhuizing geen ruimte meer zou zijn in de nieuwe bibliotheek, is de grote collectie genealogie, de microfiches van de oude kranten uit Winterswijk en de collectie streekhistorie geschonken aan Vereniging Het Museum.

Met dit materiaal en de collectie van Vereniging Het Museum zelf is het Historisch Informatie Punt ingericht in de Museumfabriek. Hoewel er nog veel moet gebeuren, om alles ook via een catalogus en het internet toegankelijk te maken, wordt het Historisch Informatie Punt vanaf 1 mei opengesteld voor het publiek, op dinsdag- en donderdagmiddag van half 2 tot 5 uur.

Voor leden van VHM is de toegang gratis, niet-leden betalen een vergoeding. Er zijn vrijwilligers aanwezig om geïnteresseerden, ook jongeren, op weg te helpen.