Hemelvaartsdag is dé dag voor festivalgangers in Oost-Nederland om los te gaan op Festivaart. Met meer dan zestig artiesten, zes areas en meer dan 6000 bezoekers wordt het één groot feest in het Dru Park! Bussen zorgen ervoor dat de bezoeker naar Festivaart wordt gebracht en weer thuiskomt.

Festivaart groeit van vier naar zes areas. In 2013 komt de Feesttent erbij. Dat het geen saaie witte tent wordt, is zeker. Maar waar de DJ’s wel draaien, blijft nog een  verrassing tot 9 mei. De Techno by Magnifique is ook nieuw op het festivalterrein. Deze area wordt gehost door de underground  techno-organisatie Magnifique. Een mix van Achterhoeks talent afgewisseld met ervaren artiesten moet zorgen voor een heerlijke underground vibe. Naast deze twee nieuwe areas zijn er de house area, 90’s area en de hardstyle area.

De house-area is dit jaar een area met grote namen. Een van die grote namen is Shermanology. De house-groep met funky invloeden is definitief doorgebroken door een samenwerking met Afrojack. Can’t Stop Me, waar de groep een grote hit mee scoorde, heeft 2012 totaal op zijn kop gezet voor de groep.

Hardstyle groeit en wordt populairder. Nederlandse dj’s draaien over de hele wereld. Australië, Amerika, maar op Hemelvaartsdag komen ze naar Ulft. Wildstylez, Frequencerz, Adaro, B-Front, Degos & Re-Done draaien op Festivaart in de Hardstyle area.
Degos en Re-Done kunnen in principe met de fiets naar Festivaart komen. Onze eigen Achterhoekse talenten, die inmiddels landelijke bekendheid genieten, sluiten de hardstyle area af.

Festivaart en feest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is Festivaart het ideale podium voor FeestDJRuud. Ruud maakt met opblaaskrokodillen, gastoeters en confettikanonnen een feestje tot een écht feest. Yellow Claw is ook zo’n groep met garantie voor feest. Ze scoorden hits met ‘Allermooiste Feestje’ en het grijsgedraaide ‘Krokobil’. Waar Yellow Claw draait gaat het publiek springen!

De bezoekers staan bij Festivaart altijd op nummer één. Daarom is er dit jaar de Festivaart Bus Service. Voor 10 euro kan de bezoeker met de bus naar Festivaart.  Door een samenwerking met Gelderesch Reizen is er busvervoer in veel plaatsen in de Achterhoek. Op www.festivaart.nl staan alle opstapplaatsen.

Festivaart wordt een groot feest. Zorg dat jij erbij bent! Kijk voor meer informatie en tickets op www.festivaart.nl.