Deze week werd in Wageningen voor de 9e keer het NK voor veteranen gespeeld. Het aantal deelnemers was 84. Waarvan er 13 uitkwamen in de categorie 50+, 42 in de cat. 60+ en 29 in de cat. 70+. In deze laatste categorie kwam de WDVer Wim Bennink(71)uit. Hij is een van de 14 deelnemers die aan alle 9 NK’s  heeft deel genomen. Hij speelde een prima toernooi.

 

Ca. 55 spelers hadden een hogere rating dan Wim maar hij eindigde op een keurige 29e plek met 9 punten uit 8 wedstrijden. Alleen in de 1e ronde lootte hij een zwakkere tegenstander. Deze partij wist hij in winst om te zetten.  Hij trof het niet met de verdere loting want hij moest het o.a. opnemen tegen de winnaar en de nummer 2 van de 60+ categorie. Deze partijen tegen Nederlandse subtoppers gingen voor hem verloren maar tegen de voormalige kampioen  het NK in 2006, Herman van Westerloo uit Amsterdam, boekte hij een fantastische overwinning. Ook in de overige 4 partijen trof hij een sterkere tegenstander waarvan hij er eentje wist te verslaan en 3 op remise wist te houden. Hij kwam 1 punt te kort voor de 3e plek in de 70+. Wel wist hij een winst te boeken van 20 ratingpunten.

In de 60+ categorie verscheen de WDVer Gerrit Klompenhouwer aan de start. Hij begon met 5 remises op rij. Vervolgens verloor hij er een en won er een en de laatste speelde hij remise. Hij eindigde op de 49e plaats met 8 uit 8. Gerrit won met dit resultaat de 1e prijs als de beste in het klassement van deelnemers met een rating tussen de 800 en 900. Omdat Gerrit over het algemeen een zwakkere tegenstander lootte leverde hem dat per saldo geen extra ratingpunten op.