De opbrengst van de tweede Marathon Nationaal Landschap Winterswijk gaat dit jaar naar twee goede doelen. Het Museum krijgt een bedrag voor het belevingsmuseum, met name de inrichting van het bakkerswinkeltje. De vrienden van het SKB krijgen een bedrag voor  de inrichting van een kinder priklab.

 

 

Met de eerste editie werd € 17.500 opgehaald voor Stichting Nina. Een van de goede doelen die dit jaar een deel van de opbrengst krijgt is Het Museum. Deze stichting realiseert op dit moment een nieuw belevingsmuseum in de Meddosestraat. Voorzitter Tienke Brouwer vertelt: “In de oude bakkerij Mentink uit 1885 willen wij zo veel mogelijk de authentieke beleving realiseren. Bijvoorbeeld door de oude oven weer te herstellen. Ook willen we – indien mogelijk – de keuken en de pomp uit het voormalige Museum Freriks verhuizen. Dat is erg kostbaar, dus we zijn erg blij met deze toezegging.” Ook Hendrik Jan Mensink van de Vrienden van SKB is blij met de toezegging dat ze geld uit de opbrengst van het evenement krijgen: “We willen een nieuw priklab realiseren en een van deze kamers wordt speciaal ingericht voor kinderen. Het is voor kinderen altijd erg spannend als je een prik moet halen of bloed moet laten afnemen. Daarom willen we de kamer inrichten met speelgoed, een TV en leuke muurschilderingen.”

 

Geld doneren

De Marathon Nationaal Landschap is een evenement voor wandelaars en hardlopers. Naast de marathon en de duo marathon worden ook wandeltochten van 10, 20, 30 en 40 kilometer aangeboden. De opbrengst van dit unieke evenement wordt gedoneerd aan een goed doel. Dit jaar zijn dat dus twee goede doelen. Voorzitter Eddie Grotenhuis licht dit toe: “Als organisatie vinden we het vooral belangrijk dat deelnemers aan ons evenement kennis maken met de mooiste plekjes van ons buitengebied. We hoeven er als organisatie niets aan te verdienen. We betalen alleen de kosten die we moeten maken om dit evenement te organiseren, de rest is voor het goede doel. Deelnemers kunnen bij het inschrijven extra geld doneren voor het goede doel, maar er is ook een mogelijkheid voor bedrijven om hun medewerkers te sponsoren. Omdat dit aftrekbaar is van de belasting, vragen we iets meer inschrijfgeld dan bij een individuele inschrijving maar dat extra geld gaat dan ook rechtstreeks naar het goede doel.”