Het toeristenseizoen kan nu echt beginnen! Vol trots presenteert Stichting Achterhoek Toerisme het nieuwe Toeristische Magazine Achterhoek 2013. Een gids boordevol ideeën voor een leuke vakantie of een gezellig dagje uit in deze prachtige regio. Een prachtige uitgave met toeristische highlights, rijkelijk geïllustreerd met fraaie foto’s. Vanaf 18 maart is de gids voor € 2,25 te koop bij alle VVV’s en Toeristische Informatiepunten in de Achterhoek. Ook wordt de gids verspreid via VVV’s in Nederland, toeristische ondernemers en op beurzen.

 

In de 76 pagina’s tellende gids staan veel concrete tips voor een leuk dagje uit in de Achterhoek. Deze tips zijn onderverdeeld in thema’s zoals kastelen, tuinen, musea, boerderijen, maar ook fietstips, wandeltips, stoere tips en tips voor een dagje uit met de kinderen. Van overdekte binnenspeeltuinen en beeldentuinen tot historische stadswandelingen en GPS-tochten. Interessant voor jong en oud, voor kleine en grote gezinnen en voor de smalle en de grote portemonnee. Kortom, voor elk wat wils. De gids is niet alleen handig voor toeristen die een leuk uitje zoeken, maar ook voor inwoners van de Achterhoek. De vele activiteiten en evenementen in de gids bewijzen namelijk dat je niet altijd ver weg hoeft te gaan voor een leuk dagje uit!

Bijzondere onderwerpen
In de gids worden ook een aantal bijzondere onderwerpen uitgelicht. Zo is er aandacht voor de 8-kasteelenfietstocht in Vorden die dit jaar maar liefst 100 jaar bestaat. Om dit jubileum kracht bij te zetten worden in 2013 diverse, leuke activiteiten georganiseerd. Ook is er aandacht voor het nieuwe klimbos in Ruurlo dat in maart haar deuren opent. Een leuke attractie voor mensen die wel van een beetje uitdaging houden en hun grenzen willen verleggen. Liefhebbers van kunst kunnen vanaf het Pinksterweekeinde terecht bij Villa Mondriaan in Winterswijk. Een nieuwe museum dat laat zien hoe het allemaal ooit begon.

Verspreiding gids
De gids is te koop bij alle VVV’s en Toeristische Informatiepunten in de Achterhoek en elders in het land. Daarnaast komt de gids te liggen bij de vele toeristische bedrijven in de Achterhoek. Afgelopen januari konden bezoekers van de Vakantiebeurs in Utrecht en de VakantieSalon in Antwerpen alvast intekenen voor een gids. Zij krijgen binnenkort een exemplaar thuisgestuurd. Het komende jaar bezoekt StAT nog een aantal toeristische beurzen waarbij de gids ook uitgereikt wordt aan geïnteresseerde bezoekers.

Stichting Achterhoek Toerisme
Stichting Achterhoek Toerisme (StAT) is de nieuwe organisatie die de Achterhoek qua promotie en marketing op de kaart moet zetten. De stichting is opgericht door de Achterhoekse  gemeenten en het bedrijfsleven. Het uitgeven van het Toeristisch Magazine Achterhoek is een van de activiteiten die het StAT in 2013 ontplooit. Ook projecten als ‘Wild Eten in de Achterhoek’ en ‘Kamperen in de Achterhoek’ vinden doorgang. Er wordt momenteel hard gewerkt aan nieuwe plannen voor 2013 en de komende jaren. De promotie van de Achterhoek krijgt daarmee weer opnieuw vorm.