Op zaterdag 30 maart 2013 geeft O.B.K. uitvoering in zaal “Den Tappen” te Miste en wel om 14.30 uur en 20.00 uur.
Opgevoerd zal worden het blijspel in drie bedrijven “Een hond met veren” geschreven door Bernd Gombold.
Het stuk speelt zich af voor de herinrichting van de gemeenten.

 

Als er problemen waren trok men gewoon de wethouder aan zijn jas. Niets afspraken maken of naar het gemeentehuis gaan.
Rinus heeft nog gewoon kantoor aan huis en is dus een wethouder van de oude stempel. Vroeger was hij postbode en werd door de mensen dan ook vaak “De Pette” genoemd.

Rinus wordt zo zachtjes aan stapelgek van een “import-dame” in het dorp. Zij komt geregeld klagen over geluidsoverlast. Ze kan geen begrip opbrengen voor het gebeier van de kerkklokken, het kraaien van hanen en de repetities van het dweilorkest. Als de wethouder probeert om iets te regelen voor deze zeurtante komt hij erg in de problemen.

Gemeentebode Siep, volgens de secretaresse is hij een smiesterd, is goed in het verzinnen van nieuwtjes. Dit is water op de molen van de nieuwsgierige overbuurvrouw.

Een verstrooide professor komt logeren en een vrouw komt op bezoek als reactie op een plannetje dat door de secretaresse geeft uitgebroed. Dit zorgt voor nog meer onduidelijkheid

Onder leiding van regisseuse Winanda Ros studeren de volgende spelers hun rol in: Freddy Bomers, Jolanda Meinen, Robert Woordes, Saskia Nijhof, Ria de Roos, Jordi Voskuil, Karin Berenschot, Niels Woordes en Henriëtte Oonk. Toneelmeester: Susan te Lintum. Souffleuse: Lucie Wopereis