Vrijdag 8 maart stond de slotronde van de Gelderse Hoofdklasse in Putten op het programma. Het 1e team van de Winterswijkse dammers zou degradatie nog ontlopen als het zou winnen van Ede en Arnhem zou verliezen.  Aangezien Ede nog puntloos was, zou winst voor WDV geen probleem moeten zijn.

 

Ede trad aan met zeven in plaats van acht spelers door een late afmelding. Henk Sonderen had daardoor geen tegenstander waardoor WDV zonder te dammen op een 2-0 voorsprong kwam. Het vervolg ging echter niet zo soepel als gehoopt en verwacht. Gerard Korten kwam niet in zijn spel en kon geen voordeel behalen en moest daardoor genoegen nemen met remise. Vervolgens kon WDV de voorsprong nog wel uitbouwen naar 7-1 door zeges van Erik ten Hagen en Frits Zegelink. Erik had echter een moeilijke stand vanuit de opening, maar kon in het middenspel het initiatief overnemen. Vervolgens kreeg Erik de zege in de schoot geworpen door een blunder van de tegenstander. De winst van Frits was er wel één om in te lijsten; Frits drong zijn tegenstander in het nauw en dreigde een schijf te winnen. De tegenstander dacht het schijfverlies nog te kunnen verhinderen, maar Frits maakte het vervolgens af met een combinatie met doorbraak naar dam.

Ede knokte zich vervolgens door twee overwinningen terug naar 7-5. Kees Spruijt sloot zijn eigen vleugel op in de opening. Kees kon zich er niet uit bevrijden wat hem uiteindelijk de partij kostte. Jan Elgershuizen dacht een goede voorpost te hebben, maar kon deze niet verdedigen. De achterstand van een schijf kon Jan niet meer goedmaken. In de resterende twee partijen kwam WDV niet meer in de problemen. Erik Oonk kwam tegen zijn op papier sterkere tegenstander in het voordeel. Erik behaalde wel een schijf voorsprong, maar met beide een dam moest Erik berusten in remise. Ook Frank ten Hagen behaalde een (groot) voordeel. Zijn tegenstander ruilde veelvuldig af, maar dat ging ten koste van het centrum. Frank nam echter genoegen met remise ondanks een gewonnen lijkende stand. De uitslag werd daarmee op 9-7 bepaald.

De overwinning voor WDV mocht echter niet baten. Arnhem won zijn wedstrijd ook met 9-7 waardoor degradatie alsnog een feit was. Volgend seizoen speelt het daardoor net als het 2e team in de 1e klasse.