Op dinsdag 12 maart is het zover: dan wordt bekend of de Winterswijkse Warenmarkt uitgeroepen wordt tot Beste Warenmarkt van Nederland. Deze uitslag wordt bekend gemaakt tijdens een congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) in Almelo. Ongeacht de uitslag is het zaterdag 16 maart groot feest op de Winterswijkse warenmarkt. Er zijn diverse acties voor bezoekers en er wordt zelfs een Flatscreen TV verloot.

 

Bezoekers van de warenmarkt worden op 16 maart volop in de watten gelegd. Zo deelt de marktvereniging 1000 kaartjes uit voor gratis koffie met gebak. Alle horecagelegenheden rondom de markt ondersteunen deze actie en stellen de koffie en het gebak gratis beschikbaar. Daarnaast deelt  het promoteam van de warenmarkt ook een bloemetje uit. Diverse kooplieden hebben op 16 maart ook speciale aanbiedingen. De muzikale omlijsting is in handen van Ben the Banjoman.

Loterij
Omdat de marktlieden trots zijn op hun nominatie wordt er ook een loterij gehouden. In de advertentie in de huis-aan-huiskrant en bij de actiekraam zijn bonnen verkrijgbaar om deel te nemen aan deze loterij. De hoofdprijs is een Flatscreen TV, daarnaast worden ook 50 leren ballen verloot. Om in aanmerking te kunnen komen moet je wel om 15.30 uur aanwezig zijn op de markt.