Zaterdag 23 februari overhandigde de penningmeester Yorick Klein Gunnewiek van de Stichting Survival Beltrum (SSB) een cheque van € 750,00 aan de vrijwilligers van SKB4Gambia. " En er volgde nog een verrassing. Eén van de twee 'toernooikits' die Holland Pharma uit Borculo sponsorde voor de run, is voor SKB4Gambia. Een bedrag en cadeau waar we heel blij mee zijn," lacht   Carla Klein Breteler.

 

Survival voor het goede doel
De survivalrun van SSB is tot in de verre omtrek bekend. Elk jaar koppelt de stichting een goed doel aan de run. En voor de 24e editie die op 6 januari plaatsvond, hadden de jeugdleden het project SKB4Gambia aangedragen. Het idee werd door de organisatie overgenomen en door het inschrijfgeld voor de survivalrun wat te verhogen, kon vandaag een cheque van € 750,00 worden overhandigd.

SSB heeft ruim zeventig jeugdleden. Wekelijks zijn zij in touw, letterlijk en figuurlijk! Niet alleen om te trainen, maar ook om training te geven. Bestuurslid Merel Beunk is net als de twee aanwezige jeugdleden, Niels Bovenhof en Pien Klein Goldewijk, enthousiast over de jeugdsurvival. "Het is een sport waarin je leert doorzetten. Je krijgt zelfvertrouwen wanneer het je lukt een parcours af te leggen."

Betrokken vrijwilligers
Ria Elschot, physician assistent en vrijwilligster voor SKB4Gambia, merkt op dat het wel heel bijzonder is, dat een kleine gemeenschap zo'n groot evenement vlekkeloos organiseert. "Er zijn 450 mensen betrokken bij de survivalrun. Door het parcours op te splitsen en rayonhoofden te benoemen, lukt het om de run ieder jaar weer perfect te organiseren. En voordat de run van start gaat, vindt er een controle van de onderdelen plaats door de Nederlandse Survival Bond. Bijzonder is dat het parcours in Beltrum een lengte van ruim twintig kilometer heeft. Dat betekent dat je een uniek parcours aflegt. Je loopt dus geen delen dubbel om de afstand af te kunnen leggen," vertellen Paul en Yorick.

Opnieuw naar Gambia
Vorig jaar november heeft een team van tien zorgprofessionals uit het SKB op vrijwillige basis hulp verleend in het Serrekunda Hospital in Gambia. Ook dit jaar is het weer de bedoeling dat een team van vrijwilligers naar Gambia gaat. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Op dinsdag 5 maart staan twee informatiebijeenkomsten gepland.

Het is de bedoeling dat we in juni met een kleine delegatie naar Gambia gaan en gaan inventariseren aan welke goederen en materialen het Serrekunda Hospital behoefte heeft. "De verbandmiddelen en het bedrag komen goed van pas en dragen bij aan de hulp aldaar," bedanken de ‘Gambiagangers’ de survivalrunners.

Kader
Eén van de initiatiefneemsters van SKB4Gambia is Carla Klein Breteler. SKB4Gambia zamelt geld en materialen in voor het Serrekunda Hospital in Gambia

Meer informatie over SKB4Gambia en SSB vindt u op www.skb4gambia.nl en www.survivalbeltrum.nl