In het kader van ons 25-jarig jubileum vertoont het Filmhuis op zaterdag 16 maart de leuke kinderfilm Ernest & Célestine. En omdat het feest is, doen we dit voor een prijsje van 25 jaar geleden! Voor maar € 2 per persoon kunnen kinderen vanaf ongeveer zes jaar, maar ook volwassenen, genieten van een heerlijke kinderfilm!

 

Volwassen begeleiders mogen dus voor hetzelfde kleine prijsje naar binnen. Het is voor ons sowieso wel prettig dat er, naast de bestuursleden van het Filmhuis, enkele volwassenen in de zaal zitten om een oogje op hun kroost te houden . . .

 

Ernest, een dikke hongerige beer, zoekt in de vuilnisbakken naar iets te eten. De kleine muis die hij wil opeten, smeekt hem: "Als je me niet opeet, geef ik je wat je het liefste wil in de hele wereld!” En zo zal Célestine, terwijl ze haar eigen leven probeert te redden, dat van Ernest helemaal ondersteboven halen. Uit deze ongelukkige omstandigheden groeit een vriendschap die in de muizenwereld (de bovenwereld) en de wereld van de beren (de onderwereld) fel bevochten wordt, maar tevergeefs: Ernest en Célestine overwinnen alle vooroordelen.

——————————————————————————–

'Ernest & Célestine' is gebaseerd op de avonturen van 'Brammert en Tissie'.

De film is Nederlands gesproken.

Winnaar Juryprijs én Publiekprijs voor Beste Internationale Kinderfilm  – Cinekid 2012
Lees de uiterst positieve recensie op www.cinema.nl.