Tafelgoochelaar Magic Jack en Andrew & Maggy zijn doorgedrongen tot de finale van Rabo On Stage, hét open podium van de Achterhoek. Dat maakte de jury zaterdag 23 februari 2013 bekend tijdens de tweede voorronde in Theater De Storm in Winterswijk. Rabobank Achterhoek-Oost en Theater De Storm organiseren Rabo On Stage om onbekend talent uit de regio verder te helpen hun droom waar te maken. De Rabobank wil zich verbinden met de samenleving en andere partijen en Rabo On Stage is daar een voorbeeld van.

 

Het was een spannende en talentvolle tweede voorronde. De zes deelnemers konden gedurende tien minuten de driekoppige jury overtuigen waarom zij in de finale horen. De jury heeft hen beoordeeld op criteria als zang, uitstraling en contact met het publiek, maar ook of de artiest een eigen ‘handtekening’ heeft. Op basis hiervan zijn Magic Jack en Andrew & Maggy in de finale geplaatst. De jury zei over de finalisten: “Magic Jack is een echte entertainer, goed contact met het publiek en zet daardoor een verbluffende act neer. Het duo Andrew & Maggy zette samen met hun band een dynamische en eigen show neer vol eigen muziek”

De deelnemers
De overige deelnemers van de tweede voorronde waren Silhouette, Janine, Anne & Sabine en Dylan Wassink. Zij verrasten de jury met hun optredens. Helaas wisten zij geen finaleplek te bemachtigen, maar de deelnemers toonden begrip voor de keuze van de jury.

Kaarten voor finale
Rabo On Stage kent nog één voorronde op 23 maart. Tijdens deze avond laten zes andere kandidaten zich van hun beste kant zien. Per voorronde gaan twee kandidaten door naar de finale. De jury kiest op zaterdag 1 juni hét talent van de Achterhoek. De winnaar krijgt een Rabo Masterclass van een bekende Nederlander in hetzelfde vakgebied én mag een aantal inspirerende voorstellingen in De Storm bezoeken. Kaarten kosten € 7,50 per stuk voor de voorronde en € 12,50 voor de finale en zijn te bestellen via www.onstage-achterhoek.nl.

Presentatie en jury
De presentatie van Rabo On Stage was de tweede voorronde in handen van Ernest Beuving, bekend van Ernesto & Marcellino (Wilfried Finkers) en heeft een eigen programma, De Bende van Beuving. De vakjury bestaat uit Evelien Krooshof (theaterprogrammeur Zwarte Cross), Ton Tijdink (verslaggever De Gelderlander) en Arie Ravesloot (directeur muziekschool Hengelo). De jury was zeer enthousiast over de tweede voorronde. “Het was een avond van zeer hoog niveau, we zijn benieuwd naar wat de laatste voorronde ons biedt”