Atletiekvereniging Archeus verwacht dat zich zaterdag 2 maart zeker 300 atleten zullen melden aan de start van de Engelse Mijlenloop in Winterswijk. Voor de 25e editie van de loop hebben zich inmiddels meer dan 75 jeugdlopers, recreanten en wedstrijdatleten ingeschreven. Volgens organisator Arjan Onnink leert de ervaring dat het aantal voorinschrijvers in de laatste week nog flink oploopt.

 

Tot en met woensdag kunnen lopers zich nog (met korting) voorinschrijven via www.av-archeus.nl. Na-inschrijven kan nog op de wedstrijddag zelf.

De Mijlenloop kent verschillende afstanden. Voor de jeugd is er een halve en een hele mijl,  volwassenen kunnen kiezen uit drie, vijf of tien mijl. De langste afstand  over 16,1 km  voert, vanaf de start aan de Groenloseweg ter hoogte van hockeyclub Avanti, door Meddo. Voor degene die het parcoursrecord verbreekt  is een premie uitgeloofd van 100 euro.  Bij de mannen staat het record op 49.42 minuut op naam van John Langatkipsumbai, bij de vrouwen was Ingrid Prigge de allersnelste ooit in 58.13 minuut.