Ook in 2013 organiseert de NPB (Nederlandse Protestantenbond) weer een Taizéviering in de oude Matheus in het centrum van Eibergen.Vanaf 18 uur wordt er meerstemmig ingezongen. Een regionaal Taizékoortje uit Groenlo en uit Haaksbergen dient hierbij als basis. Uiteraard kan iedereen meezingen.
 

Vanaf 18.45 uur bereiden we ons voor op de viering met meditatieve (piano) muziek.

Aanvang van de dienst is om 19 uur. Er is geen preek, overdenking en/of andere mededeling. De bedoeling van een Taizédienst is immers, dat afleidende gedachten tot rust komen, terwijl men de stilte kan gebruiken voor gebed, meditatie of om zich op een andere wijze te wenden tot de Schepper.

Medewerking verlenen: Yvette van den Berghe-dwarsfluit, Cor Graauw – cello; Ben Stevens – zang en gebedsintenties; Susanne Stevens – Bijbellezingen; Herna Westera- leiding bij het meerstemmig inzingen; Peter Westera – pianobegeleiding.