Tricot Winterswijk, expositieruimte voor moderne kunst, is gedwongen haar deuren te sluiten. Op allerlei manieren probeerde Stichting Tricot Winterswijk sluiting te voorkomen, maar dit mocht niet baten. Stichting Tricot huurde de expositieruimte van Stichting Wim Izaks. Deze laatstgenoemde stichting heeft de expositieruimte vrij plotseling verkocht. Er wordt een kantoor in gevestigd.  Hiermee komt een abrupt einde aan de nieuw ingeslagen weg om met exposities van internationaal bekende kunstenaars meer bezoekers naar de Tricot en dus Winterswijk te trekken.
 

Nog onlangs waren in de expositieruimte de imposante portretschilderijen van de inmiddels wereldberoemde kunstenares Lita Cabellut te bewonderen. De bezoekersaantallen stegen en diverse veelbelovende plannen om samen te werken met musea en kunstenaarsorganisaties  lagen al op de plank. Afgelopen najaar had de Provincie zullen beslissen over financiële steun voor de aankoop van de expositieruimte, maar de besluitvorming hierover werd telkens uitgesteld. Nu is het dus te laat.
De verwachte expositie van twee Chinese kunstenaars in april 2013 is afgeblazen. Deze kunstenaars hebben tot tweemaal toe in het Groninger Museum geëxposeerd en in de Kunsthal te Rotterdam.

De 30 vrijwilligers van de expositieruimte zijn onlangs bijeen geroepen en reageerden zwaar teleurgesteld op het bericht van de sluiting. De huidige expositie van de Bulgaarse kunstenaars Kantcho Kanev en Margarita Pueva wordt nog wel met twee weken verlengd van 24 februari tot en met 10 maart 2013. Dit geeft de inwoners van Winterswijk en omgeving een laatste kans om deze expositie maar ook het unieke industriële Tricot erfgoed van binnen te bezichtigen. De deuren van de Tricot sluiten op zondag 10 maart voorgoed.