Door zelf te winnen van Gerrit Klompenhouwer en puntenverlies van zijn naaste concurrenten heeft Erik Oonk uitzicht gehouden op een van de bovenste plaatsen. Erik dwong in het middenspel schijfwinst af. Gerrit had daar geen goed verweer meer tegen en gaf op.Klaas Jetten voegde zich bij de winnaars door in zijn partij tegen John van Laarhoven een dubbele dreiging in de stelling te vlechten. John zag geen uitweg en gaf op.

 

Thomas Esselink verraste Frank ten Hagen met een combinatie, die doorbraak naar dam opleverde. Thomas maakte het karwei bekwaam af.In het duel tussen Wim Klaassen en Wim Sonderen gebeurden de wonderlijkste dingen. Zo stond de ene op winst, even later lag het voordeel bij de ander. Uiteindelijk eindigde de partij in remise.Volkomen anders verliep de partij tussen Wim Bennink en Djoesi Moekasan. Het evenwicht werd hier nooit verbroken met remise als logisch resultaat.Jan Elgershuizen combineerde tegen Zeeg Jongkoen naar dam. Jan wikkelde af naar een overmachtseindspel, maar beging daarin een onnauwkeurigheid, waardoor Zeeg met remise kon ontsnappen.