Het nieuwe autocross-seizoen gaat wederom van start in Meddo. Op tweede paasdag (maandag 1 april) verschijnen in Meddo tientallen coureurs aan de start. Op een spectaculair parcours in Meddo zal blijken welke coureurs het beste de winter zijn doorgekomen.

 

De Autocross Meddo is voor de autocrossers uit Nederland traditiegetrouw één van de eerste gelegenheden om hun nieuwe of vernieuwde auto uit te proberen. Daarom biedt de organisatie alle coureurs de mogelijkheid om voorafgaand aan de wedstrijd – die overigens meetelt voor het RAMO-klassement – hun auto nog eens extra te testen. Veel coureurs grijpen deze mogelijkheid aan om te kijken of de auto inderdaad presteert zoals ze hadden gehoopt na al het gesleutel afgelopen winter. Dat maakt de wedstrijd in Meddo extra interessant voor deelnemers aan de NK-, EK- of Europokal-wedstrijden.

Uitdagend parcours
In Meddo komen alle coureurs in drie manches aan bod. Op basis van de punten die ze daarin scoren, wordt de startlijn voor de finales aan het eind van de middag bepaald. Alle klassen komen in Meddo aan bod: van de Regio- en Standaardklasse tot de speciaal voor autocross gebouwde voertuigen in de Sprintersklassen. Ook de Juniorenklasse voor coureurs van 14 tot en met 19 jaar staat op het programma.

Start om 11.00 uur
De organisatie is in handen van Sportclub Meddo en Auto Cross Club Laren (ACCLa). De club uit Laren neemt het technische gedeelte van de wedstrijd voor zijn rekening, de voetbalclub uit Meddo de hele organisatie rondom het hele evenement.
De Autocross Meddo vindt plaats aan de Oostendorperdiek in Meddo op het terrein van de familie Teselink, dichtbij de doorgaande weg van Winterswijk naar Eibergen. De officiële wedstrijd begint rond 11.00 uur, vanaf 10.00 uur kunnen deelnemers de baan op om hun auto te testen.