Afgelopen vrijdag 1 februari is het eindresultaat van de “voedselbankactie” officieel bekend gemaakt. Uiteindelijk zijn na ruim zes weken in totaal 730 spaarkaarten bij elkaar gespaard. Goed voor boodschappenpakketten ter waarde van € 29.200. Een bijzonder mooi resultaat waar de voedselbank Oost Achterhoek heel blij mee is en volledig te danken hebben aan de klanten van de Plus en de caissières van de drie Plus-filialen.

 

Hierbij zijn ook de pakketten geteld die bij de winkels in Terborg en Silvolde zijn gespaard.

 

Dit betekent dat de “gebruikers” van de voedselbank in de gemeenten Winterswijk, Oude IJsselstreek, Berkelland , Oost Gelre en Aalten Dinxperlo in ieder geval de komende tijd drie keer een boodschappenpakket tegemoet kunnen zien.

Daarnaast werd ook nog € 800 aan contant geld ingezameld, wat de einduitslag bepaalt op een geldswaarde ad € 30.000.

In overleg met de Plus en de voedselbank wordt het geld besteed aan de aanschaf van koffie, suiker, waspoeder en rijst voor de ongeveer 200 huishoudens die gebruik maken van de voedselbank.

 

Zonder de steun van alle caissières was dit resultaat nooit bereikt en daarom zijn aan hoofdcaissière

Carine  Doppen  op vrijdag 1 februari rozen overhandigd voor alle caissières. Deze rozen zijn belangeloos aangeboden door bloemenhandel Jan Fleur.

De SP is Plus Bruggers zeer erkentelijk voor de prettige samenwerking en vonden het een voorrecht om deze actie te mogen organiseren. Klanten en caissières: BEDANKT!