In vier bovenwoningen aan de Meddosestraat is vrijdagavond rond 19:30 een zeer grote brand uitgebroken. De bewoners wisten het brandende pand op tijd te verlaten. Rond 22:00 was er geen gevaar meer voor naast gelegen panden.
De brand wordt bestreden door de brandweer uit Winterswijk, Groenlo, Lichtenvoorde (extra grote bluscapaciteit), Doetinchem (extra hoogwerker) en het Duitse Oeding.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Waarschijnlijk is de brand in het woongedeelte ontstaan. De winkels hebben gezien de grote hoeveelheid bluswater aanzienlijke waterschade opgelopenn. Voor de bewoners wordt opvang geregeld.

De politie zette de wijde omgeving af, via Twitter account @polwwijkbuiten liet agent Willem Saris weten dat het publiek niet mee maar tegen werkt. Hij schreef "Linten en afzettingen zijn er niet voor niets!"

 

Bron tekst en voor meer foto's: http://www.achterhoekers.com/nieuws/Brandweer/3253/vier-bovenwoningen-meddosestraat-afgebrand.html