Vanaf dinsdag 11 december 2012 beschikt afdeling C1 van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk als eerste afdeling over het Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD). Dit houdt in dat het papieren zorgdossier is verdwenen en de rapportage digitaal wordt vastgelegd. Om dit te realiseren zijn op alle patiëntenkamers computers geïnstalleerd. De eerste reacties van medewerkers en patiënten zijn erg positief.

 

“veiliger en sneller”

Medewerkers van afdeling C1 van het Winterswijkse ziekenhuis twijfelen geen moment. Het elektronisch verpleegkundig dossier (EVD) is een prachtig product. “Er is minder kans op fouten wat de patiëntveiligheid verhoogt en het kost minder tijd. Veel informatie hoeft nog maar één keer te worden vastgelegd, patiënten hoeven dus niet steeds dezelfde vragen te beantwoorden. Met één muisklik hebben de verpleegkundigen de verslaglegging van de patiënt beschikbaar. Mogelijke misverstanden door bijvoorbeeld een moeilijk te lezen handschrift zijn verleden tijd.“Alle afdelingen zullen in 2013 overgaan op deze wijze van verslaglegging” aldus Enid Peters, projectleider EVD

Iedereen doet en denkt mee

Projectleider Peters is trots op de mensen van afdeling C1 en de leden van de projectgroep die de invoering van het EVD voor zijn rekening heeft genomen: “Zij hebben allemaal fantastisch werk geleverd. Iedereen doet en denkt mee. Hun enthousiasme en bereidwilligheid hebben deze ‘livegang’ tot een groot succes gemaakt.”