Het Oranje Fonds, het nationale fonds voor sociale initiatieven, verrast Jongerencentrum Elbekurkie in Winterswijk Meddo en Noaberhoes Lochuizen in Neede met het Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Dit is het tweede Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in Winterswijk. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

 

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

 

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

 

In Winterswijk zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds kunnen we nieuwe bass boxen aanschaffen voor het jongerencentrum”, aldus Anouk Tiggeloven van Elbekurkie. “Die komen goed van pas bij de diverse activiteiten die we hier organiseren.”

 

Ook in Neede wordt het Buurtcadeau erg op prijs gesteld. “Van het geld van het Oranje Fonds kunnen we een jeu de boulesbaan aanleggen voor de senioren in het dorp en nieuwe speeltoestellen voor de allerkleinsten aanschaffen”, aldus Erik Hassink, penningmeester. “Daarnaast blijft er nog geld over voor een verplaatsbaar keukenblok in de accommodatie.”

 

Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven. Per jaar besteedt het ongeveer € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.