Maandagavond 7 januari vond de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Winterswijk plaats in theater De Storm. De bijeenkomst werd druk bezocht door inwoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen uit Winterswijk. De avond begon met een korte film waarin werd teruggeblikt op de hoogtepunten van het afgelopen jaar. In zijn nieuwjaarstoespraak zei burgemeester Thijs van Beem dat 2013 opnieuw geen gemakkelijk jaar wordt. “Ondanks de crisis blijven wij ons als gemeente inspannen om de goede dingen te doen voor Winterswijk. Daarbij gaan we uit van onze eigen kracht en van onze eigen kwaliteiten en proberen die verder te verbeteren.”

 

Pui Promotie Prijs

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst reikte wethouder Rik Gommers de Pui Promotie Prijs 2012 uit. De prijs voor de mooiste pui van het afgelopen jaar ging naar woningcorporatie De Woonplaats voor nieuwbouwcomplex ’t Spekende aan Misterstraat/Blauwverver. “Het is een goed ontworpen modern en zakelijk vormgegeven pand dat aansluit bij de maat en schaal van de Winterswijkse bebouwing. De afwisseling in detaillering, kleurstelling en materialisatie is goed gekozen. Samen met kleine sprongetjes in de voorgevel geeft het een beeld van individuele panden in het straatbeeld. Het torentje is een knipoog naar de oudere panden in het centrum die ook met soortgelijke accenten zijn uitgevoerd. Het complex is een aanwinst voor Winterswijk en in het bijzonder voor het Spekende", aldus het juryrapport.

100% Winterswijk Trofee

Wethouder Ilse Saris reikte de 100% Winterswijk Trofee uit. De jaarlijkse prijs voor personen of organisaties die Winterswijk in het afgelopen jaar het beste gepromoot hebben ging dit jaar naar de organisatoren van het zandsculpturenfestival: stichting Molen De Bataaf en Muziekvereniging Excelsior. Het zandsculpturenfestival trok afgelopen zomer meer dan 50.000 bezoekers, waarvan ongeveer de helft uit Duitsland kwam.