De algemene begraafplaats aan de Waliënsestraat in Winterswijk is regelmatig het doelwit van dieven.De gemeente Winterswijk heeft meldingen van nabestaanden dat bloemen, plantenbakjes en ornamenten van graven worden ontvreemd. De gemeente betreurt dit ten zeerste. Nabestaanden worden hier niet alleen financieel door geraakt, maar ook emotioneel.

 

De gemeente kan niet veel doen tegen de diefstal, omdat de algemene begraafplaats voor iedereen toegankelijk moet zijn en het een groot terrein is. Het afsluiten van de begraafplaats is daarom geen optie. Wel heeft de gemeente inmiddels geplastificeerde kaartjes bij de ingang en het gebouw van de beheerders opgehangen om de bezoekers te waarschuwen voor diefstal.

De gemeente verzoekt nabestaanden de beheerder van de begraafplaats in te lichten als zij bloemstukjes of ornamentjes missen (telefoon 0543-543543). De gemeente adviseert nabestaanden om altijd aangifte te doen bij de politie.