De politie onderzoekt een aanrijding waarbij op dinsdag 4 december in Winterswijk een 61-jarige vrouw uit die plaats zwaar gewond raakte. Later op de avond meldde zich een vrouw die mogelijk bij de aanrijding betrokken is geweest.

De politie kreeg omstreeks 17.30 uur een melding dat er op de Dingstraat, vlakbij het politiebureau, een zwaargewonde fietsster was aangetroffen door een passant. Het slachtoffer, een 61-jarige Winterswijkse is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar zijn op de afdeling intensive care is opgenomen.

Op de plaats van de aanrijding werd een kentekenplaat aangetroffen. De politie ging op zoek naar de kentekenhouder en deze heeft zich enige tijd later bij de politie in Winterswijk gemeld. Het gaat om een vrouw uit Twente.

Tijdens een eerste verhoor is nog geen duidelijkheid verkregen over de aanrijding. De verdachte verblijft voorlopig nog op het politiebureau.
 

De verkeersongevallendienst van de politie heeft in de Dingstraat een onderzoek ingesteld. Hieruit blijkt, dat het slachtoffer uit de richting van het station over de Dingstraat reed. Wat er daarna precies is gebeurd is nog onduidelijk. Woensdag wordt een sporenonderzoek aan de in beslag genomen auto ingesteld.

 

Getuigen van het ongeval wordt verzocht om contact met de politie op te nemen.