Op zondag 6 januari 2013 organiseren atletiekvereniging Archeus en voetbalvereniging Vosseveld de KroeseWevers Cross. Het parcours van deze hardloopwedstrijd ligt in de omgeving van sportcomplex ’t Joosthuis van VV Vosseveld aan de Horstweg in Winterswijk. De lopers van de langste twee afstanden komen door Landgoed Gossink van het Geldersch Landschap.

 

 

De organisatie van de Cross heeft KroeseWevers uit Doetinchem als hoofdsponsor weten te strikken. KroeseWevers is een zelfstandige en onafhankelijke fullservice organisatie van accountants en belastingadviseurs. Wim Ruesink van het organisatieteam: “Wij zijn zeer blij met KroeseWevers. Door de steun kunnen we van de cross-wedstrijd een nog leuker evenement maken.”

 

Omdat er in Winterswijk tot vorig jaar nog een crossloop op de hardloopagenda ontbrak sloegen Archeus en Vosseveld de handen ineen. Begin 2012 heette de cross nog Open WK Cross. Mede door schitterend weer trok de eerste editie veel hardlopers en toeschouwers. Ook in 2013 mag iedereen deelnemen: atleten die gaan voor een snelle tijd en eremetaal, sporters die de conditie tijdens hun winterstop op peil willen houden of recreanten die voor de gezelligheid meedoen, iedereen is welkom bij de KroeseWevers Cross

 

Archeus
AV Archeus vierde in 2012 het 25-jarig jubileum van de vereniging. Voorloper Duursport Vereniging Archeus ontwikkelde zich vanaf 1987 tot een volwaardige atletiekvereniging, die tegenwoordig bijna 300 leden heeft. Naast de KroeseWevers Cross heeft Archeus nog meerdere hardloopwedstrijden. Zo is de vereniging mede-organisator van de nieuwe marathon van Winterswijk. En beleeft de Engelse Mijlenloop zaterdag 2 maart aanstaande zijn 25e editie. In augustus is altijd de Zomeravondloop op de voormalige vuilnisbelt achter Obelink.

 

Vosseveld
VV Vosseveld bestaat al heel wat langer. De club viert in 2013 het 70-jarig jubileum! Vosseveld werd in 1943 opgericht tijdens een feestje in café ‘De Steengroeve’. Het eerste elftal speelt tegenwoordig in de Vijfde Klasse C. Vosseveld heeft ruim 350 leden, deze zijn verdeeld over vijf herensenioren- een damessenioren- en negen jeugdteams. Ook voetbalt er een groep Mini’s, dat zijn talenten van 4 t/m 6 jaar. Het jubileumfeest vindt plaats op 5, 6 en 7 juli.

 

Afstanden
In vergelijking met vorig jaar is de route voor de jeugdafstanden niet gewijzigd. De jeugd kan 1500 meter en 3 kilometer lopen. De twee langere afstanden, 5 en 10 kilometer, hebben we een kleine wijziging onder gaan. De lopers van de 10 km lopen twee ronden en komen dus weer bij Vosseveld voor het begin van de tweede ronde.

 

Kosten
Het inschrijfgeld voor deelname aan de KroeseWevers Cross is gelijk gebleven. Voorinschrijvers van de beide Jeugdcrossen betalen €2,00. Deelname aan de Korte Cross bedraagt €3,00. Het inschrijfgeld voor de Lange Cross is €4,00.

Bij na-inschrijving, op zondag 6 januari, bedragen alle inschrijfgelden €1,00 meer.

Inschrijven
Voorinschrijven kan vanaf 1 december via deze link tot donderdagavond
3 januari 23:59 uur. Na-inschrijven en het ophalen van de startnummers kan in ”t Joosthuis”, de kantine van vv Vosseveld, Horstweg 1, 7101 PB Winterswijk, vanaf 9:30 tot 15 minuten voor de start.

Deelname aan de KroeseWevers Cross is voor eigen risico van de hardloper. In het clubhuis zijn kleedruimtes en douchegelegenheid aanwezig. Met spikes lopen is niet mogelijk.