Burgemeester en wethouders van Winterswijk handhaven de bestaande afsluiting met paaltjes van de Hazelderstraat ter hoogte van de Dennendijk.Enkele bewoners van de Dennendijk hebben de gemeente vorig jaar verzocht deze afsluiting te verwijderen. Door de afsluiting van de aansluiting van de Dennendijk met de Rondweg West vorig jaar en het vertrek van de Belastingdienst waren zij van mening dat de afsluiting bij de Hazelderstraat verwijderd kon worden.

Andere buurtbewoners waren het daar echter niet mee eens en vreesden sluipverkeer en onveiligheid voor fietsers. Op 24 januari van dit jaar besloot het college een nader onderzoek te doen naar het draagvlak in de buurt om de gedeeltelijke afsluiting van de Dennendijk met de Hazelderstraat te verwijderen.

Naar aanleiding van dit onderzoek besloot het college op 13 maart de bestaande afsluiting te handhaven, maar tegen dat besluit werd bezwaar ingediend. Op grond van het advies van de commissie bezwaarschriften heeft het college nu besloten de bezwaren ongegrond te verklaren en de bestaande afsluiting te handhaven.

Alle bewoners die gereageerd hebben en aangegeven hebben over het besluit geïnformeerd te willen worden, ontvangen hierover binnenkort een brief.