Op donderdag 15 november aanstaande om 20.00 uur vindt een spetterende muziekuitvoering plaats van ’t Stekkie in de concertzaal van  Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. 't Stekkie is een vrijetijdsgroep voor verstandelijk gehandicapten en onderdeel  van de Stichting Welzijn Winterswijk. De afgelopen weken hebben een 12-tal Stekkies deelgenomen aan de Cursus Muziekbeleving, een gezamenlijk muziekproject van ’t Stekkie en Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur.

 

Omdat de cursus vorig jaar een groot succes was hebben de participanten binnen het muziekproject besloten dat dit project een vervolg moest krijgen. In mei is de cursus daarom opnieuw van start gegaan en er zijn inmiddels 13 muzieklessen gegeven. De cursisten krijgen binnen de lessen diverse activiteiten aangeboden zoals spelen op slaginstrumenten, illustreren van een verhaal met geluiden waardoor het verhaal gaat leven en uiteraard samen zingen.  Ook wordt muziek gebruikt om op te bewegen of te tekenen. Steeds staat de beleving centraal. Al doende leren de deelnemers op elkaar te letten, te reageren en op het juiste moment te starten en te stoppen. Zo vergroten ze hun concentratievermogen en leren ze hun aandacht te richten. Dat gebeurt ook door op het gehoor muziekinstrumenten te herkennen. Bij alles staat het plezier van samen bezig zijn voorop. Vaak vergroten de deelnemers hun zelfvertrouwen door op deze manier bezig te zijn met muziek.  

Ook dit jaar wordt de lessenreeks besloten met een spetterende muziekuitvoering om hiermee de cursisten te belonen voor hun inspanning. Onder leiding van muziekdocent Jan Willem van de Velde hebben de cursisten veel  geleerd en ten opzichte van vorig jaar ook progressie gemaakt. De cursisten Evelien Becks, Niek Veldhuis, Janny Pasman, Hiddink, Anita Smeenk, Gabriëlla Roelofsen, Leon Koster, Dominique Tettero, Lemmy de Graaf, Ricardo Woeltjes en Edo Limba hebben tijdens de cursus hun stinkende best gedaan en zich helemaal ingeleefd in de muziekstukken. Het repertoire is nog te beperkt voor een avondvullend programma en daarom wordt aan dit concert dan ook belangeloos meegewerkt door leerlingen van Boogie Woogie, o.a. de big band, en het koor  Rock Pops. De avond wordt wederom aan elkaar gepraat door de enthousiaste presentator Raymond Ubbink.

De Cursus Muziekbeleving en de muziekuitvoering zijn mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten en de Huurdersvereniging Winterswijk.

 

Toegangskaarten voor de muziekuitvoering ad € 4,00 p.p. (incl. 1 kop koffie/thee) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Rijwielhuis Meerdink, Wooldseweg 6 – 7101 HW WINTERSWIJK. Tel. 0543 – 521 421. Zaal open: 19.15 uur. Aanvang: 20.00 uur. Einde: 22.00 uur.