Op maandagmiddag 29 oktober is om veiligheidsredenen in Winterswijk besloten om een loslopend damhert af te schieten Het dier bevond zich uiteindelijk in de tuin van een woning aan de Groenloseweg.

De politie ging afgelopen dagen naar meerdere meldingen over het damhert, maar telkens was het dier net weg. Er werd navraag gedaan of iemand een damhert miste, maar dit leverde niks op. Maandagmiddag kwam de melding binnen dat het dier zich in een tuin bevond van een woning aan de Groenloseweg, midden in de bebouwde kom van Winterwijk. Ook nu gingen de politie, een boswachter en de dierenambulance naar de melding. Aangezien er geen mogelijkheid was om het dier levend en veilig te vangen, en er een reëel gevaar was, dat het hert zou vluchten en ergens op de weg zou springen, is besloten het damhert af te schieten.