Burgemeester Thijs van Beem (59) is vorige week ontslagen uit het ziekenhuis. Begin oktober is hij geopereerd aan een kwaadaardige tumor in de endeldarm.

Eind juni werd bij de burgemeester darmkanker geconstateerd. Na een reeks bestralingen en een chemokuur is de tumor begin oktober operatief verwijderd.

De operatie is succesvol verlopen, de burgemeester is weer geheel kankervrij en "schoon". Vorige week donderdag is hij ontslagen uit het ziekenhuis. Hij zal nog een paar maanden nodig hebben om te herstellen van de operatie mede door enkele complicaties die zijn opgetreden. “Ik denk dat het aansterken thuis sneller zal gaan dan in het ziekenhuis”, laat Van Beem weten. De burgemeester is vol lof over zijn verblijf in Streekzieken­huis Koningin Beatrix. “Ik neem mijn petje af voor de goede verzorging in het ziekenhuis.”

Net als in de afgelopen periode nemen de drie wethouders de taken van de burgemeester de komende tijd waar, tot het moment dat de burgemeester zijn werkzaamheden weer deels of volledig kan hervatten.